معرفی مرکز تحقیقات سوده

"آموزش در کودکی همچون نقشی بر سنگ ماندگار است"

حضرت علی (ع)

اهمیت پژوهش :

پژوهش یکی از اساسی‌ترین نیازها برای نیل به پیشرفت و توسعة همه جانبة یک کشور است و قدرت و استقلال هر کشوری بر پژوهش و تولید علم استوار است .

بنابر این نوع و سطح فعالیت های پژوهشی یکی از شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت محسوب می‌شود. موفقیت در تمام فعالیت های مربوط به توسعه از جمله صنایع، کشاورزی و خدمات به نحوی به گسترش فعالیت های پژوهشی بستگی دارد .

پژوهش یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعة پایدار در هر کشور به شمار می‌آید. اگر پژوهشی صورت نگیرد، دانش بشری افزایش نخواهد یافت و دچار سکون و رکود خواهد شد. بدون انجام پژوهش، امور آموزشی نیز از پویایی و نشاط لازم برخوردار نخواهد بود. ازاین رو یکی از عوامل اساسی پیشرفت در کشورهای توسعه یافته، توجه خاص به امر پژوهش است. اصولاً پیشرفت و توسعه، ارتباط مستقیمی با تحقیقات علمی دارد و رشد و توسعة کشورهای پیشرفته در نتیجة سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش است. حجم وسیع پژوهش های علمی در کشورهای توسعه یافتة صنعتی گویای این واقعیت است .

منطق پژوهش :

پژوهش، فرایندی منطقی و معقول است که هدف آن کشف روابط بین پدیدارها است. به دلیل نظم و ترتیب حاکم بر پدیدارها و رویدادها، امکان تنظیم قوانین، اصول و نظریه‌ها در رشته‌های گوناگون فراهم شده است و این قوانین و اصول و نظریه‌ها، به نوبة خود گویای نظم و همسانی موجود در پدیده‌هاست .

اهداف تشکیل و فعالیت انجمن های پژوهشی

1.     ایجاد زمینه های مناسب برای رشد و شکوفایی استعدادها،برانگیختن خلاقیت علمی دانش آموزان و بهره گیری از توانمندی ایشان در تقویت و تحقق فضای علمی دبیرستان.

2.     افزایش مشارکت و رقابت دانش آموزان در فعالیت های علمی و پژوهشی جمعی و نهادینه ساختن این فعالیت ها.

3.     حمایت از فعالیت های علمی و پژوهشی دانش آموزی و راهنمایی و هدایت ایشان در امر آموزش و پژوهش.

4.     تقویت و تحکیم پیوندهای نظام آموزش و پرورش با بخش های مختلف جامعه.

5.     تعمیق دانش و بینش علمی دانش آموزان با بهره گیری از توان علمی دبیران و اساتید فعال در انجمن ها.

(توانایی در یادگیری و فکر کردن)

هوش

خلاقیت                                                          درجات علمی
(توانایی معرفی کردن کارهای جدید با دانش جدید)     (کسب علم در سالهای متمادی تحصیل)